viernes, 6 de abril de 2018

Sobre aquest Blog...

Benvingudes i benvinguts a aquest blog! 


L'objectiu d'aquest és, principalment, proporcionar material didàctic per fer activitats a l'aula relacionades amb el problema de la Il·luminació, tot tractant aspectes del currículum de Batxillerat.


Alguns dels continguts que es desenvoluparan són: 
  • Noció de conjunt convex i concau.
  • (Noció de conjunt estrellat.)*
  • Definició de l'el·lipse. 
  • Propietats òptiques de l'el·lipse. 
  • Resolució de problemes geomètrics. 
  • Principi de Fermat. 
  • 1a i 2a llei de la reflexió. 

A més de tractar aspectes propis del currículum, cal, però, remarcar la importància de dur aquestes activitats a l'aula, ja que és una oportunitat extraordinària per: 
  1. Fer una activitat interdisciplinar, on Matemàtiques i Física van de la mà, i la comprensió d'una matèria ajuda a la comprensió de l'altra i viceversa. 
  2. Portar problemes de matemàtiques on l'experimentació i la simulació, tant física com computacional, tenen un paper essencial. 
  3. Dur matemàtiques més actuals a l'aula. 
  4. Fer palesa la naturalesa viva de la Matemàtica. S'ha de comprendre que la Matemàtica és una ciència que encara s'està construint a dia d'avui, que creix dia a dia (o potser any rere any és més adient, ja que als avenços en matemàtiques es prenen el seu temps). 
  5. Parlar del paper dels investigadors i investigadores matemàtiques, que són els que s'ocupen principalment d'aquests avenços. D'aquesta manera, a més, es dóna visibilitat a aquesta ocupació, la qual fora del món de les matemàtiques pot passar una mica desapercebuda.

Doncs fins aquí la presentació del blog. Està fet amb molta cura i il·lusió. Espero que el gaudiu i us sembli útil i entretingut. Us animo a deixar comentaris tant per si teniu dubtes, com suggerències, o voleu compartir la vostra opinió.

2 comentarios:

  1. Respuestas
    1. Moltíssimes gràcies! En els pròxims dies el blog agafarà més forma. Tant de bo no només tingui bona pinta, sinó que se li pugui treure suc.

      Eliminar