martes, 10 de julio de 2018

La importància de les preguntes

"La formulación de un problema es más importante que su resolución
Albert Einstein

Bé, no sé si més important, però en tot cas mai s'ha de menysprear el valor de les qüestions que un es platenja o se li formulen. I penso que és necessari remarcar-ho, perquè jo com a estudiant no sempre ho he tingut present ni he tingut el valor de plantejar tots els dubtes que se m'han presentat, cosa que ara veig com un error garrafal. 

Els interrogants són una mostra d'interés, una forma de despertar la curiositat a altres persones, una porta per anar més enllà, o potser una oportunitat per veure algun aspecte més d'aprop. Sobre la importància de les preguntes, entre d'altres, parla Juan Margalef, matemàtic i físic, de la Universitat Carlos III de Madrid i guanyador de Famelab 2018: 


No podia deixar de compartir aquest monòleg, perquè el considero brillant i reflecteix molt bé la necessitat del paper de la pregunta. Personalment, crec essencial plantejar moltes qüestions a l'hora de dur activitats a l'aula per tal de captar i mantenir l'interès de l'alumnat. De la mateixa manera, també ho és mostrar-se comprensiu/va i receptiu/va a qualsevol tipus de qüestió relativa a la matèria, per tal de fomentar que es formulin preguntes i, addicionalment, evitar que els alumnes acabin tenint buits conceptuals. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario