lunes, 9 de julio de 2018

Activitats pràctiques a l'aula

Fa molt de temps que tenia ganes d'escriure aquest post i compartir amb tots vosaltres algunes peces clau del meu TFG. Com ja he comentat en altres ocasions, una de les fites del meu treball era fer activitats on l'experimentació tingués un rol essencial. Doncs bé, atès que el problema de la Il·luminació està emmarcat en el context de l'òptica, sembla necessari tenir certa base teòrica sobre el comportament de la llum, i adonem-nos que pot resultar útil i engrescador acompanyar aquesta teoria d'una part pràctica, amb la qual s'estudiï com es propaga la llum en un medi com l'aire, en què consisteix i què succeeix en el fenomen de la reflexió i analitzar els rebots en l'el·lipse. 


Abans de seguir, heu de saber que, totes aquestes activitats pràctiques requereixen l'ús de làsers. 
ALERTA AMB ELS LÀSERS

Cal sempre tenir molta cura en emprar un làser i seguir sempre les indicacions i recomenacions dels fabricants. També cal ser molt conscient de quins làsers s'adquireixen. S'ha de tenir en compte que, per seguretat, millor que no tinguin una gran potència. Sobre aquesta qüestió parlen en un video en aquest link

Dit això, us presento a continuació les diferents activitats: 

1. En aquesta activitat s'estudia com es propaga la llum en un medi com l'aire. Cal agrair la genialitat de l'ús del guix a en Julio, del CESIRE. 



2. En aquesta activitat s'analitza el fenomen de la reflexió: 


3. En aquesta activitat s'estudien els rebots en l'el·lipse. Cal destacar que la idea procedeix de l'activitat de l'Anton Aubanell, i el model físic s'inspira en una construcció d'en Jordi Font. Addicionalment, vull agrair a en Mario, en Miguel i en Pablo per haver format part en aquest últim experiment. Ha estat tot un plaer!


No hay comentarios:

Publicar un comentario