miércoles, 4 de julio de 2018

Impressió 3D, un món a les teves mans

He de reconéixer que només he tingut un petit encontre amb aquesta tecnologia tan novedosa i disto molt de dominar-la encara. No obstant, això ha estat suficient per despertar el meu interés i voldria compartir amb tots vosaltres part de la meva experiència. 

Com explicaré amb més detall en un article futur, la creació d'una cambra física de Penrose, té certa dificultat. Especialment perquè construir un model on hi ha parets corbes, i sobretot si es vol ser mínimament precís i curós, és tot un repte. 

En aquestes circumstàncies, a quins recursos es pot optar? Un d'ells, sens dubte, és la impressió 3D. Es fa el disseny amb Geogebra, i posteriorment s'exporta i s'edita amb TinkerCad, o bé directament es crea amb TinkerCad, i a continuació ja està llest per ser imprés:



Aquest enregistrament data del 7 de juny d'aquest any i es va fer al CESIRE. Gràcies al Sergi Múria, que em va guiar i acompanyar durant el procés, em va respondre tots els dubtes i em va facilitar tot el material, he pogut disposar de dos models (de diferents dimensions) de cambres de Penrose. Senzillament esplèndid!



Si teniu interés en la temàtica, estigueu atents al CESIRE, que és a Drassanes. De vegades fan cursos i xerrades al respecte, molt recomenable sobretot si es pertany a un cos docent, i a més l'equip és meravellós. Una altra possibilitat, sinó, és el Punt Multimèdia de Barcelona, a Sants, on cada mes aproximadament fan una xerrada introductòria, gratuïta, dels diversos recursos de què disposen, entre els quals les impressores 3D. 

Espero que us hagi cridat l'atenció i us resulti útil la informació!

No hay comentarios:

Publicar un comentario