domingo, 13 de mayo de 2018

Il·luminant una cambra, si es pot triar on es col·loca el llum

Reprenent la pregunta que es va plantejar al final de l'article Mirem el problema d'aprop, i com es va prometre a l'entrada Convexitat, concavitat i conjunts estrellats, a continuació es presenta l'activitat: "Il·luminant una cambra, si es pot triar on es col·loca el llum". En una publicació anterior, "Il·luminant una cambra, si no es pot triar on es col·loca el llum", ja es va tractar la primera pregunta. 

La proposta "Il·luminant una cambra, si es pot triar on es col·loca el llum" es basa en el disseny de l'activitat que ja havia proposat en aquest enllaç, però aquí es tracta amb molt més detall. A continuació podeu accedir al material:



Sobretot cal destacar d'aquesta activitat que: 
  • seria adient parlar del fet que la llum es propaga en línia recta en els medis homogenis i isòtrops. Aquest punt, a més de ser un requisit convenient, fa que l'activitat no només tingui una càrrega de contingut matemàtic, sinó que també tracti aquest aspecte de física. 
  • és una oportunitat fantàstica per portar problemes de matemàtiques on l'experimentació i la simulació, tant física com computacional, tenen un paper essencial. 
  • permet dur matemàtiques més actuals a l'aula i amb un enfoc diferent. 
  • dóna peu a parlar del problema de la Il·luminació, cosa que dóna lloc a fer pal·lesa la naturalesa viva de la matemàtica, com també a fer referència al paper dels investigadors i investigadores de matemàtiques. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario